Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Библейска напаст в казанлъшко село

Библейска напаст в казанлъшко село

MarianeMariane
Джедай
329112127
Богомолка

Странни, тъмносиви на цвят насекоми от няколко дни тормозят жителите на казанлъшкото село Енина. Пълчища от миниатюрните мушички се появили, както описват жителите на пострадалото село, от нищото и покрили всичко.

През светлата част от денонощието присъствието им не е толкова осезаемо, но стъмни ли се положението става зловещо. Инсектите се събират на купчини, влизат в домовете на хората, покриват улици, покриви, тротоари.

Д-р Зорница Антонова, ветеринарен лекар на селото, ги описва като „металносиви мухички, чието тяло наподобява това на гъсениците, с реснички по цялата дължина и крайници като щипки от рак.“

„За първи път виждам подобно нещо“, допълва тя. РИОСВ-Кърджали е отказало съдействие за изясняване на въпроса с обяснение, че въпросът е извън тяхната компетенция.

Жителите на селото са били посъветвани да се обърнат към Областната служба по безопасност на храните или Службата по растителна защита.

Каква е причината за мистериозния каламитет тепърва предстои да се изясни. Открит остава и въпроса дали необичайно топлото време не е довело до подранило масово излюпване на листни въшки, които да са причина за тази библейска напаст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest