Изображение на насекомото богомолка.

Ирански археолози също се натъкнали на подобно откритие преди 3 години, но първоначално тази скална рисунка не била идентифицирана като изображение, тъй като е с необичайна форма. Изсечената в скалите форма е дълга 14 сантиметра и представлява изображение на насекомото богомолка.

Откритието, направено в Централен Иран, предизвикало интереса както на археолози, така и на ентомолози. Те изброили 6 крайника и забелязали, че главата е с форма на триъгълник. Улавящите крайници и подобна форма на главата имат богомолките. Те се срещат в Азия Африка и Южните части на Европа. Вероятно това е единственото живо същество, което може да завърти главата си на 360 градуса и така може да улови всяка опасност.

Има само едно ухо, но пък това не пречи да чува отлично. Фасетъчните очи на насекомото са поставени в страни на главата, но има и още три прости очи в основата на мустачките им. Всички имат крила, но летят само мъжките. Женските са невероятен хищник, който изяжда своя партньор по време на съвкуплението през брачния период.

Из материали от Sanovnik.Bg

 




{START_COUNTER}